Održana završna konferencija projekta “Izgradnja ceste u Poslovno-poduzetničkoj i rekreativnoj zoni Kneževi Vinogradi – III. faza”

U četvrtak, 26.8.2021. godine, u Svečanoj sali Iris, koja se nalazi u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi, održana je završna konferencija projekta “Izgradnja ceste u Poslovno-poduzetničkoj i rekreativnoj zoni Kneževi Vinogradi – III. faza”, koji je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Provedba projekta započela je 1.9.2019. godine, a odnosila se na izgradnju ceste i oborinske odvodnje u Poslovno-poduzetničkoj i rekreativnoj zoni Kneževi Vinogradi. Izgrađeno je 1,3 kilometara ceste te je posađen zaštitni drvored crnog jasena kako bi se smanjilo onečišćenje zraka i ujedno spriječilo širenje buke.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 6.311.741,29 kuna, od kojih su bespovratna sredstva 4.337.299,25 kuna. Razlika je financirana iz proračuna Općine Kneževi Vinogradi i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Glavni cilj projekta bio je doprinijeti održivom gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi, ali i cijele Baranje kroz stvaranje povoljnih uvjeta za razvoj poduzetništva, kontinuirano razvijanje poduzetničke klime koja će privući nova poduzeća iz Hrvatske i inozemstva te stvoriti i povećati prilike za zapošljavanje.

Detaljnije o ovom projektu pročitajte na web-stranici Općine Kneževi Vinogradi.

(Izvor teksta i fotografije: Općina Kneževi Vinogradi)