Ekološka akcija OŠ Kneževi Vinogradi

Osnovna škola Kneževi Vinogradi organizira hvalevrijednu akciju prikupljanja starog papira. Na taj način žele dati svoj doprinos recikliranju otpada, a samim time i zaštiti okoliša.

Akcija će se održati u srijedu i četvrtak, 6. i 7.10.2021. godine (do odvoza kontejnera) na poligonu kod centralne škole. Roditelji osnovnoškolske djece, ali i svi ostali zainteresirani mogu i sami doći i ubaciti stari papir u kontejner i u vrijeme kada škola ne radi. U tom slučaju mole se da papir bude uvezan špagom ili u kutiji.

Prikuplja se: papir (listovi, omotnice i slično), novine i časopisi, katalozi, reklamni prospekti, bilježnice, udžbenici, knjige, slikovnice, mape, kartonski fascikli; papirnate i kartonske vrećice; role od papirnatih ručnika i toaletnog papira; kartonske kutije, kartonska pakiranja za hranu, deterdžente. Ovdje je važno naglasiti da se ne prikuplja prljavi, nauljeni ili mastan papir; iskorištene maramice i prljavi papirnati ručnici; višeslojna ambalažna pakiranja (tetrapak za mlijeko, jogurt, sokove i slično).

Ovu akciju OŠ Kneževi Vinogradi iskoristit će i kao natjecanje među razrednim odjelima. Financijska sredstva koja se prikupe kroz ovu akciju bit će usmjerena za nagrade učenicima, financiranje prijevoza ili kupnju ulaznica. Više detalja o samom natjecateljskom dijelu akcije pročitajte na web-stranici OŠ Kneževi Vinogradi.