Najava okruglog stola na temu zdravstvene ispravnosti bazenske vode

Mi, tvrtka Kneževi parkovi d.o.o., i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije organiziramo okrugli stol na temu zdravstvene ispravnosti bazenske vode.

Okrugli stol će se održati u četvrtak, 9.6.2022. godine, od 10 do 13 sati, u prostorijama Restorana Panon, odnosno Svečane sale Iris, u Kneževim Vinogradima, na adresi Moše Pijade 11 (Sportsko-rekreacijski centar Kneževi Vinogradi).

Na okruglom stolu raspravljat će se o sljedećim temama:

  • zdravstvena ispravnost bazenskih voda
  • uzorkovanje bazenskih voda
  • podatci i iskustva stečeni provedbom monitoringa bazenskih voda nakon dvogodišnje primjene Pravilnika o kvaliteti bazenskih voda

Okrugli stol organizira se s ciljem unapređenja kvalitete bazenskih voda, zaštite zdravlja kupača, kao i unapređenja suradnje upravitelja bazenskih kupališta i stručnih službi koje prate i kontroliraju njihov rad.

Planirana su izlaganja stručnjaka iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te opcionalno predstavnika Državnog inspektorata i zastupnika za prodaju mjernih uređaja i opreme. Po završetku izlaganja predviđeno je vrijeme za postavljanje pitanja te razgovor o temama s kojim upravitelji bazenskih kupališta imaju poteškoća pri realizaciji.

Ovo je prvi korak u uspostavljanju učinkovitije komunikacije među dionicima koji pružaju usluge na bazenskim kupalištima.

Okrugli stol namijenjen je kako odgovornim osobama za rad kupališta, tako i neposrednim provoditeljima aktivnosti usmjerenih na usluge bazenskih kupališta, a koje su u direktnoj vezi s kvalitetom bazenske vode i zaštite zdravlja kupača.