Sastanci, radionice… u Svečanoj sali Iris

Mala sala naše Svečane sale Iris odličan je prostor za raznorazne vrste sastanaka, radionica, edukacija… s malo manjim brojem sudionika.

Jedan takav sastanak za mlade Općine Kneževi Vinogradi održan je u organizaciji DKolektiva – organizacije za društveni razvoj iz Osijeka, a u sklopu njihovog projekta “Mobilni atelje”.

Uz podršku DKolektiva mladi s područja naše Općine prepoznali su probleme i potrebe u zajednici, tko im sve iz lokalne zajednice može biti partner u organiziranju i kako bi izgledale volonterske akcije koje će pripremiti u budućnosti.

Cilj projekta “Mobilni atelje” poticanje je i osnaživanje mladih iz ruralnih zajednica za aktivno sudjelovanje u društvu i rješavanje problema i potreba svojih lokalnih zajednica, a radi poboljšanja kvalitete života mladih i povećanja ponude kvalitetnih sadržaja za mlade na mjestima gdje takvi sadržaji nedostaju.

Financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, nositelj projekta je DKolektiv, a partneri na projektu su: Općina Borovo, Općina Erdut, naša Općina Kneževi Vinogradi i Općina Podgorač.

(Izvor fotografije i dijela teksta: DKolektiv – organizacija za društveni razvoj)