OŠ Kneževi Vinogradi prikuplja stari papir

Osnovna škola Kneževi Vinogradi organizira akciju prikupljanja starog papira kojom žele dati svoj doprinos recikliranju otpada, a samim time i zaštiti okoliša.

Akcija će se održati u srijedu, 22.5.2024. godine na poligonu kod centralne škole, odnosno područne škole na svojim lokacijama.

Prikuplja se: papir (listovi, omotnice i slično), novine i časopisi, katalozi, reklamni prospekti, bilježnice, udžbenici, knjige, slikovnice, mape, kartonski fascikli; papirnate i kartonske vrećice; role od papirnatih ručnika i toaletnog papira; kartonske kutije, kartonska pakiranja za hranu, deterdžente. Ovdje je važno naglasiti da se ne prikuplja prljavi, nauljeni ili mastan papir; iskorištene maramice i prljavi papirnati ručnici; višeslojna ambalažna pakiranja (tetrapak za mlijeko, jogurt, sokove i slično).

Papir koji se prikuplja treba biti u buntu povezan špagom ili u kutiji.

Ovu akciju OŠ Kneževi Vinogradi iskoristit će i kao natjecanje među razrednim odjelima. Financijska sredstva koja se prikupe kroz ovu akciju bit će usmjerena za nagrade učenicima, financiranje prijevoza ili kupnju ulaznica. Više detalja o samom natjecateljskom dijelu akcije pročitajte na web-stranici OŠ Kneževi Vinogradi.

(Izvor: os-knezevi-vinogradi.skole.hr)