Održan 14. Vinski maraton u Zmajevcu

(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U petak i subotu, 27. i 28. IX. 2019. godine, u Zmajevcu je održan 14. Vinski maraton. Prema članku Ivice Getta, objavljenom u osječkom “Glasu Slavonije” 29. rujna, na Maratonu je sudjelovalo više od 2500 maratonaca (s uplaćenom kotizacijom).

Nakon kulturno-umjetničkog programa, u središtu Zmajevca start je, simboličnim razbijanjem butelje vina, označila Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije. Potom je rijeka maratonaca krenula diljem zmajevačkih surduka. “Kako ne bi bilo gužve i čepova” – citiramo spomenutog novinara – “podijeljeni su u tri skupine – crvenu, zelenu i žutu, a svaka je krenula u svoj surduk. Na putu ih je čekalo 27 podruma, a u svakom od njih trebalo je kušati decilitar vina te se vratiti na startnu poziciju. No to su učinili samo rijetki. U surducima su ih dočekali štandovi s autohtonim proizvodima, ukusna hrana, glazba, vrhunska vina i lud provod, pa se na cilj nikome nije žurilo.”

Najveću gužvu izazvao je koncert “The Frajli”, koje su oduševile sve prisutne, a u subotu je goste zabavljao “Silver band Osijek”.

(Foto: Rajko Cicak; opširnije: glas-slavonije.hr,
najava se može vidjeti OVDJE)