Berba grožđa i razvoj vinskog turizam

U subotu, 19. IX. 2020. godine, na YouTube-kanalu emisije na mađarskom jeziku “Drávataj” objavljena su dva priloga koja su vezana za Općinu Kneževi Vinogradi.

Prvi prilog pod nazivom “Jó évet jósolnak a drávaszögi borászok” traje osam minuta i govori o ovogodišnjoj berbi grožđa u Baranji. Vinar Zoltan Pinkert iz Suze naglašava kako je ove godine berba izuzetno dobra i kvalitetna. Ferenca Varga iz Zmajevca vinar je kojem to nije samo posao već i hobi tako da skuplja različite vrste grožđa i do sada je uspio skupiti njih čak 120. Vinar Atila Kovač iz Suze također naglašava da je ovogodišnja berba jako dobra. Čitav prilog može se vidjeti ovdje.

Drugi prilog naziva “Borturizmus határok nélkül” traje pet minuta i govori o hrvatsko-mađarskom projektu “Vinski turizam bez granica” koji je nastao s ciljem poticanja vinskog turizma u baranjskoj regiji. Projekt je predstavljen početkom rujna u svečanoj dvorani beljske vinarije u Kamencu. Više o ovom vrlo zanimljivom projektu može se pogledati ovdje.

“Drávataj” je jedina televizijska emisija na mađarskom jeziku u Hrvatskoj. Ima titlove na hrvatskoj jeziku i emitira se svake subote od 18:30 sati na Slavonskoj televiziji. Traje pola sata i fokusira se na događanja u javnom i kulturnom životu Mađara u Hrvatskoj.