Natječaj Ministarstva poljoprivrede

Općina Kneževi Vinogradi obavještava da je Ministarstvo poljoprivrede raspisalo Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Natječaj je vrijedan 20 milijuna kuna. Prijave se primaju do 3.6.2021. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti SOPG-ovi/OPG-ovi upisani u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 500,00 do 4.999,00 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), sa sjedištem na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od 5% pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine. Najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku je 60.000,00 kuna.

Cilj Natječaja pomoći je malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama, u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području.

Detaljan natječaj kao i dokumentacija potrebna za prijavu nalaze se na sljedećoj poveznici.