Najbolji/a mladi/a poljoprivrednik/ica

Kako piše Jutarnji list, početkom svibnja u završnicu je ušao peti po redu natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, odnosno poljoprivrednice u 2021. godini. Ovaj natječaj organizira Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske i medijski pokrovitelj Jutarnji list.

Na natječaj je pristiglo čak 68 prijava mladih poljoprivrednika koji su svoje snove, planove i projekte o razvoju poljoprivrede željeli podijeliti s javnošću. Stručni žiri izabrao je 21-og najboljeg. Među njima je i naš mještanin Ivan Gerštmajer Zelember iz Zmajevca.

Na portalu Jutarnji.hr mogu se pročitati priče i pogledati videoprilozi o svakom finalistu te glasati za najboljeg kojeg će redakcija posebno nagraditi. Glasati se može do petka, 14.5.2021. godine, do 23 sata.

U međuvremenu trebali bi biti poznati i rezultati drugog kruga glasanja žirija, a proglašenje najboljih i svečana dodjela nagrada trebali bi se održati u petak, 21.5.2021. godine.

Troje prvoplasiranih glavni sponzor Zagrebačka banka nagradit će novčanom nagradom u ukupnom iznosu od 50.000 kuna te osigurati financijsku edukaciju, kao i pomoć u ispunjavanju prijava za EU-fondove. Sponzor natječaja Konzum osigurat će najuspješnijima plasman njihovih proizvoda na Konzumovim prodajnim mjestima. A ambasadorica projekta Sunčana Glavak osigurala je put u Bruxelles za sve finaliste na dodjelu nagrade za najboljeg mladog EU-poljoprivrednika.

Našem Ivanu želimo puno sreće!

(Izvor fotografije: Jutarnji.hr)