Humanitarna akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”

Pozivamo vas da i vi budete dio humanitarne akcije “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” i da unutar svog kućanstva skupljate plastične čepove od raznoraznih ambalaža i odnesete ih u zgradu Osječko-baranjske županije na adresi Županijska ulica 4, Osijek, gdje je osiguran prostor za skupljanje čepova.

Već treću godinu za redom Osječko-baranjska županija sudjeluje u ovoj humanitarnoj akciji s ciljem podizanja ekološke svijesti građana, budući da za plastične čepove ne postoji organizirano zbrinjavanje kao što je to za plastične boce, ali i kako bi pomogli Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Cilj je reciklažom prikupljenih čepova osigurati financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti.

Prošli tjedan, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske, tvrtki Drava International Osijek predani su do sada prikupljeni čepovi u količini od 2.400 kilograma, a akcija se nastavlja i dalje.

Od travnja 2019. godine kada se Osječko-baranjska županija uključila u ovu akciju prikupljeno je 7.720 kilograma čepova.

Detaljnije o ovoj akciji možete pročitati na web-stranici Osječko-baranjske županije.