OŠ Kneževi Vinogradi prikuplja stari papir

Osnovna škola Kneževi Vinogradi, u četvrtak, 9.12.2021. godine, na poligonu kod centralne škole, organizira akciju prikupljanja starog papira kako bi, na taj način, dala svoj doprinos recikliranju i zaštiti okoliša.

Prikuplja se: papir (listovi, omotnice i slično), novine i časopisi, katalozi, reklamni prospekti, bilježnice, udžbenici, knjige, slikovnice, mape, kartonski fascikli; papirnate i kartonske vrećice; role od papirnatih ručnika i toaletnog papira; kartonske kutije, kartonska pakiranja za hranu, deterdžente. Ovdje je važno naglasiti da se ne prikuplja prljavi, nauljeni ili mastan papir; iskorištene maramice i prljavi papirnati ručnici; višeslojna ambalažna pakiranja (tetrapak za mlijeko, jogurt, sokove i slično).

Papir treba biti uvezan špagom u bunt ili u kutiji.

Financijska sredstva koja se prikupe ovom akcijom bit će namijenjena za nagrade učenicima, financiranje prijevoza ili kupnju ulaznica.

Akcija je i natjecateljskog karaktera. Ukupna količina skupljenog papira dijelit će se s brojem učenika u razredu (kg/učeniku) i na taj način će se odrediti pobjednik, odnosno razred koji bude imao najveći omjer.

Bravo za još jednu ekološku akciju OŠ Kneževi Vinogradi.