Tretiranje komaraca na području Karanca

Općina Kneževi Vinogradi obavještava kako će, potvrđenim jednim slučajem groznice Zapadnog Nila u Karancu, a izvršenim monitoringom područja od strane stručnih službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije te temeljem naloga Službe sanitarne inspekcije i po preporukama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ od 17.8.2022. godine, u četvrtak 18.8.2022. godine, u svrhu zaštite ljudi, započeti s provođenjem posebnih mjera preventivne dezinsekcije komaraca putem ovlaštene pravne osobe, uz nadzor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, na lokacijama koje je propisao Nastavni zavod za javno zdravstvo.

U vremenu od 22 do 24 sata (a ne od 19 do 21 sat kako je ranije bilo najavljeno) provoditi će se tretman suzbijanja komaraca u Karanac.

Vozači se pozivaju na oprez budući da postoji mogućnost nailaska na dimnu zavjesu, roditelji se mole da ne izlažu nepotrebno djecu insekticidu, pčelari se pozivaju da zatvore svoje košnice, a svi mještani (posebice oni s dišnim poteškoćama) da se ne izlažu nepotrebno dimu jer, iako su kemijske supstance koje dim sadrži dozvoljene koncentracije, potrebno je čuvati se izravne izloženosti.