“Plastičnim čepovima do skupih lijekova”

Naša Osječko-baranjska županija već četvrtu godinu zaredom sudjeluje u akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Akcija je to o kojoj smo vam već pisali, ali nije na odmet podsjetiti. A ima i novosti unutar nje jer je u četvrtak, 24.11.2022. godine, tvrtki “Drava International” iz Osijeka predano, u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, ukupno 3.720 kilograma plastičnih čepova.

Cilj ove hvalevrijedne akcije je pomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova i medicinskih pomagala, kao i da se omogući boravak obitelji u blizini mjesta liječenja.

U akciji sudjeluju Osječko-baranjska županija, zdravstvene ustanove kojima je ona osnivač, Društvo naša djeca, kao i nekoliko škola i dječjih vrtića s područja grada Osijeka i OBŽ, Policijska uprava osječko-baranjska, Sindikat Policije Hrvatske glavna podružnica Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalni klub IPA Osijek.

Pozivamo i mještane naše Općine da u neku kutiju, posudi ili vrećicu, u garaži ili možda šupi, skupljaju plastične čepove i da ih, kad ih put nanese u Osijek (a prije ili kasnije će ih nanijeti), odnesu u Županijsku ulicu 4 gdje je na ulazu u zgradu osiguran prostor i kutije za prikupljane čepova.

(Izvor fotografije i teksta: obz.hr)