Ribe će biti za sve

U četvrtak, 15.12.2022. godine, naišli smo na zanimljivi članak u rubrici Regija regionalnog dnevnika Glas Slavonije. U članku, pod nazivom “U Kneževe Vinograde po ribu i iz Mađarske”, u centru pozornosti je naša suljoška ribarnica Čizli koja se nalazi u centru sela.

Vlasnica ribarnice Kristina Bistrica dopisniku Glasa Slavonije iz Baranje Ivici Gettu rekla je kako će ribe, za predstojeći Badnjak kada je uvijek veća potražnja, biti za sve. Cjenovno će nastojati biti konkurentni i ove godine. Nagodinu, kaže Kristina, ne zna što ih očekuje, ali da će nastojati ostati cjenovno dostupni svima.

Ono što je zanimljivo je da ovu ribarnicu nerijetko posjećuju i iz udaljenijih baranjskih mjesta, kao i ostatka Slavonije, ali i Mađarske jer se tamo, navodno, mogu pronaći samo manji šarani.

Ribarnica Čizli ima širi asortiman ribe budući da je dio iz Dunava (Kristinin suprug je jedan od trojice baranjskih dunavskih ribara), a dio nabavljaju iz Mađarske. Prošle godine u predbožićno vrijeme prodali su čak pet tona šarana. Vrlo sličnu brojku očekuju i ove godine.