Fotonatječaj: Volim svoju županiju 2023.

Hrvatska zajednica županija osmu godinu zaredom organizira natječaj za izbor najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija. Natječaj traje od 16.6. do 2.7.2023. godine, a najbolje fotografije, prema mišljenju žirija, postat će dio jedinstvene izložbe s motivima iz svih županija.

Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, pozvani su da se uključe u priču koja traje već osam godina, a cilj je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske. Svaki autor može prijaviti do tri fotografije putem aplikacije.

Fotografije koje će ući u postav putujuće izložbe bira stručni žiri na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije.

Osim najboljih prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađena i fotografija s najvećim brojem osvojenih glasova (lajkova) unutar aplikacije. Za glasanje je potrebna prijava putem društvenih mreža. Fotografije snimljene dronom boduju se u zasebnoj kategoriji, a najbolja se također nagrađuje. Glavne nagrade su sportske digitalne kamere GoPro Hero 11.

Natječaj “Volim svoju županiju” pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

(Izvor: pgz.hr)